This post is popular. 8 470 Views

Bästa trådlösa Qi laddaren för mobilen – 43 modeller testade

Enklare laddning

En trådlös mobilladdare är en smidig lösning för dig som vill slippa pilla med sladdar. Vi laddar vår mobil varje dag – det gör de allra flesta mobilanvändare idag. Med en trådlös laddare så slipper du trycka in den där USB sladden varje gång du ska ladda mobilen.

Tänk dig hur skönt det skulle vara att bara slänga ifrån sig mobilen och fortfarande ha den laddas. Bara kasta ifrån sig den när man kom hem, när man kom till jobbet eller när man satte sig i soffan. Det är precis det du kan göra med en trådlös mobilladdare.

Lägg helt enkelt telefonen på laddplattan, så startar laddningen.

Lägg helt enkelt telefonen på laddplattan, så startar laddningen. De flesta laddare har små lampor som berättar när laddningen pågår och när den är klar. Samsung telefoner ger även ifrån sig ett diskret pip när laddningen påbörjas.

Ladda trådlöst med Qi

Det enda du egentligen behöver är en Qi-kompatibel smartphone, smartklocka eller annan handhållen enhet som stödjer Qi laddning.

Har du en telefon som du har köpt efter 2015 och som kostade över 2500 kr ny? Ja då stödjer din telefon med största sannolikhet Qi laddning, och så även alla trådlösa laddstationer i vår topplista nedan.

Har du en smartklocka eller annan smart pryl hemma? Kontrollera med manualen på nätet om din klocka stödjer ”Qi laddning” (eng. ”Qi Charging” eller ”Qi Compatible”).

QI logotyp, svartQi [tʃiː] är den populäraste standarden för trådlös laddning och den stöds av nästan alla toppmodeller idag. Det är den standard som de flesta mobiltillverkare bygger in i sina telefoner, Samsung, One Plus, iPhone 8, 8 Plus och X, samt Huawei och många fler.

Att ladda trådlöst via Qi-teknik fungerar alltså ihop med alla telefoner som stödjer standarden, med alla laddare – oavsett märke eller modell. Detta innebär att du kan välja vilken modell du vill från vår stora topplista nedan – men vi rekommenderar ju den bästa – Belkin F8M747 BOOST UP om du vill ha en liggande modell, och Baseus Qi om du vill ha en stående modell!

Så fungerar en QI laddare

Qi laddare med spole och kretskort

En Qi laddare med kretskort och en rund kopparspole monterad i ett plasthölje.

En Qi laddare består av en metallspole som är inkapslad i ett plastskal. Laddaren tillsätter ström till spolen, som i sin tur skapar ett elektriskt fält runt omkring sig. En laddstation kan bestå av en eller flera spolar och spolarna kan i sig ha olika storlekar.

En riktigt bra trådlös laddstation har stora spolar och, när det behövs även flera spolar. Den har även spolarna rätt placerade – dvs tätt mot ytan som telefonen ska läggas på. Resultatet är att ytan som täcks av det trådlösa laddningsområdet blir stort och laddaren blir mycket enklare att använda.

Trådlös laddning för äldre telefoner, utan Qi

Om din telefon är lite äldre och inte har inbyggt stöd för Qi, så finns det för många telefonmodeller ett Qi skal man kan köpa till. Skalet har själv Qi teknik i sig och kopplas med en jätteliten laddkabel till telefonen via ett speciellt batteri. På så sätt kan man aktivera trådlös laddning av äldre telefoner eller telefoner som inte stödjer Qi.

Se vår lista av mobilskal för trådlös laddning ».

Krav på en bra trådlös laddare

En riktigt bra trådlös laddare ska enligt oss ha följande egenskaper. Det är just dessa egenskaper som skiljer de bästa laddarna mot de som är lite sämre.

  • Tillräckligt stark QI för att fungera med alla typer av mobilskal och fodral, så att du inte behöver avlägsna skalet innan laddning. Som vi skriver ovan så innebär detta i praktiken att laddstationen ska vara välkonstruerad, med tillräckligt stora och kraftiga, och även tillräckligt många spolar. Detta så att den kan skapa ett tillräckligt stort elektriskt fält och på så sätt möjliggöra en pålitlig laddning som inte avbryts.
  • lätt att placera på skrivbordet, nattduksbordet eller annan plats där du ofta laddar din telefon.
  • Lång och kraftig kabel. En kort kabel begränsar var du kan placera laddaren, och en för smal kabel kan slitas ner över åren – satsa på en laddare med rejäl kabel!
  • Gummerad ovansida, som ger en mjuk kontakt mellan telefon och laddare. En gummerad ovansida kan hjälpa till att förhindra repor och set till att telefonen inte glider av.
  • Gummerad undersida, som ser till att laddaren själv inte glider mot underlaget den sitter på.
  • En smart sensor som dels känner av när laddning påbörjas och avslutas, men även när en icke-kompatibel produkt placeras ovanpå laddaren. Detta ger en säkrare användning och hjälper dig även enkelt identifiera om laddningen inte går igång.
  • Ett överhettningsskydd är även detta en viktig del och gör att du kan ladda din telefon tryggt (ingår i alla modeller nedan).

Bäst Trådlös Laddare

Bästa trådlösa laddaren

F8M747 är en mycket kraftig laddstation och stilren laddplatta för mobilen. F8M747 använder Belkins speciella BOOST UP teknik för att ladda telefonen extra snabbt (i ung. samma hastighet som Samsung snabbladdning).

Laddstationen är liggande och har en väldimensionerad och gummerad ovansida i en ring, samt även en gummerad undersida som gör att den står stadigt. Lång och vältillverkad kabel. Laddplattan har överhettningsskydd, inbyggd sensor och en diskret men tydlig indikatorlampa.

Nämnde vi att den även är jättesnygg? Den passar in i alla typer av hem och inredningar utan att störa. Och nu tilld et bästa av allt - man hittar den ofta för under 350 kr!

Lampa med inbyggd trådlös laddare

Recension kommer snart ...

03
av 24

Baseus QI

Bästa stående trådlösa laddaren

BASEUS QI laddare är den bästa stående modell vi har hittat. Även denna är extremt kraftig och laddar telefonen mycket snabbt.

Designen i denna laddare är helt utsökt. En fot längst ned med en liten fjäder gör så att telefonen sitter perfekt mot laddaren för maximal kontakt under laddningens gång.

Den har även dubble trådlösa spolar på insidan som ger en hög täckningsgrad och en laddning nästan aldrig missar.

Mest portabla trådlösa laddaren

En riktigt bra Boost Up modell i lite mer portabel design. Plattan är lite mindre än storebror och testvinnande Belkin F8M747 BOOST UP. Fortfarande stark laddning, mjuka gummerade ytor och generellt en trevlig design.

Bäst ultratunn trådlös laddstation

Häftig laddare i ultratunnt utförande. Bra sensorer som känner av korrekt om man laddar eller inte. Kommer i svart eller vit finish.

Snabbladdar bra och säkert. Har en rejäl, men avtagbar kabel - inte vår favoritegenskap, men vissa föredrar det.

Tyvärr är den gummerade ovansidan, som är utformad som ett litet plus i mitten på enheten alldeles för liten. Hade det inte varit för den detaljen så hade denna modell hamnat högre i rankingen.

En bra, lutande modell (45°) inte helt utan fel

Samsungs egna trådlösa laddstation är en halvliggande modell som lutar 45° för det bästa av båda världar. Laddar bra och snabbt, men den avtagbara laddkabeln ingår ej, vilket tyvärr drar ner poängen.

En liten minifot håller telefonen på plats - denna kunde varit större.

Bästa dubble trådlösa laddstationen

En intressant dubbelmodell från Samsung. Den ena sidan har en 45° lutande trådlös laddare och den andra sidan en liggande. För dig som vill kunna ladda fler telefoner trådlöst samtidigt, utan att ha flera trådlösa laddstationer.

Laddar bägge sidor snabbt med snabbladdning. Har en inbyggd fläkt för att förhindra överhettning - det är bra, men det låter faktiskt lite om den och om man befinner sig i ett mycket tyst rum så kan man störas av det.

Detta är dock den bästa trådlösa dubbelladdaren vi har kunnat hitta. Sen är det inte så många som är intresserade i dubbelladdare - varför den hamnat lite längre ner på listan.

Bäst Mobilskal med Inbyggd Trådlös Laddning (QI)

12
av 14

Sony WCR14

14
av 14

Spigen Tough Armor Volt

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
611

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg