678 Views

Facebook Portal – videochat för hemmet

Facebook lanserar Portal Device redan nästa vecka 🌟✨🤤

Om rykterna är sanna så lanserar Facebook nu äntligen sin lösning för det smarta hemmet. Det blir inte som vi först trodde en vanlig smart högtalare du kan prata med, likt en Amazon Echo, utan istället lanserar Facebook en skärm i vad de kallar för Facebook Portal – redan nästa vecka.

Facebook Portal ryktas alltså vara en smart skärm som blir ett gränssnitt mot facebook för hemmet med fokus på videosamtal och videochat. Självklar förväntar vi oss även att kunna läsa Facebook flödet och kommunicera där på vanlig väg.

Två storlekar

Enligt den Amerikanska sidan Cheddar så kommer Facebooks Video Chat-enhet Portal att ha två storlekar och båda kommer alltså ha en egen skärm. Ur ett säkerhetsperspektiv så kommer Portal att ha en integritetsoptimerad kamera som täcker för den yttersta delen i vidvinkelkamerans synfält, något som enligt uppgift har lagts till i sista sekunden.

Facebook videochat för det smarta hemmet

Videochattfunktionen i sig kommer att innehålla en AI del som identifierar personer i ramen och följer dem runt rummet (så länge de är i sikte). Förutom videochatt kommer Facebook-portalen förväntar vi oss ha integration med Amazon Alexa, eftersom Portal själv inte har egen AI-assistent (ännu).

Möjliga kommandon skulle kunna inkludera att titta på videor, lyssna på musik, läsa nyheter, läsa upp nyhetsflödet från din facebook profil, posta uppdateringar, läsa upp recept medans du lagar mat, osv.

Facebook Portal i Sverige

Vi vet redan nu att Enheten kommer att prissättas runt $400 (USD) och kan redan ha presenterats för återförsäljare för nästa veckas avtäckning. När och om Facebook Portal blir tillgänglig i Sverige har vi tyvärr inga uppgifter om än.

Källa: Cheddar 2018-09-21

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg