This post is popular. 4 545 Views

By Rydéns Gross Grande Taklampa

Den är verkligen underbar 💕💖🌟🥂✨

Gross Grande är en fantastisk, exklusiv taklampa från populära designhuset By Rydéns. Gross Grande består av stora glaskulor som ser ut lite som små ballonger. Varje Gross lampa blir något individuell då man hänger upp och komponerar ballongerna lite som man vill när man hänger upp lampan. Lampan är nästan sagolikt vacker med sina ballongformade kulor ser helt magnifik ut i rätt omgivning.

Gross Grande är en del av Gross serien av lampor, som består av 8 olika modeller. Det som skiljer just Gross Grande från de andra modellerna hör du kanske på namnet, den har helt enkelt betydligt större glasballonger än de andra grosslamporna.

De större ballongerna ger ett mer djärvt och vågat uttryck, och är anledningen att lampan trendar så hårt just nu i sociala medier och i inredningsbloggar. Gross Grande är ju även mycket tacksam att fotografera och gör sig perfekt på bild i ett avskalat med uttrycksfullt hem. Gross Grande skapar verkligen ett utropstecken i ditt hem!

En taklampa med glasballonger

Glasballongerna som Gross lamporna är uppgjorda av hängs på lampan med inkluderade ”clips”. Det är enkel att montera men det kan ta ett tag och man bör vara försiktig då ballongerna är ömtåliga. Det kan dock även vara ett rent nöje för den som är lite inredningstokig (som jag är) att få komponera och hänga varje glaskula själv.

Vajern för upphängning av hela kronan är enkel att justera för att se till att lampan är på rätt höjd.

Vackert ljus

Gross ger ifrån sig ett mycket vackert ljus då glasballongerna distribuerar ljuset något ojämt, men mycket behagligt. Lampan kastar lite runda bågar med ljus på ytorna i rummet så ger en vacker struktur. Även när den inte är tänd reflekterar glaser andra ljuskällor såsom lampor och ljus från fönster på ett spännande sätt.

Huvudmodellen: Gross Grande

Gross Grande från By Rydéns är en exklusiv taklampa som består av 32 stycken glaskulor. Perfekt att hänga i vardagsrummet eller var helst du vill ha stämningsfull belysning. Det är en stor och imponerande lampa som blir ett naturligt blickfång i hemmet. Eftersom den består av så stora glaskulor, så skapas ett varmt, behagligt sken när ljuset silas genom de stora arken i glaset.

Alla modellel i Gross-serien

Gross är originalet och den första lampan som alla andra i Gross-familjen mäter sig mot. Balanserad storlek som passar in i alla typer av miljöer.

Gross Bar är en vacker, exklusiv takpendel bestående av 38 st skira glas i kluster. Lampan är 80 cm lång. En mäktig och exklusiv takpendel. Kan hängas med fördel i kontorsmiljö, över köksön eller i den stora matsalen hemma. Gross Bar är kanske allra bäst på att imponera i det största konferensrummet.

En lekfull modell av Gros lampan med multifärgade glas. Lampan känns rolig och annorlunda. Passar överallt där du vågar vara lite annorlunda och självklart ypperligt i barnrummet. Tänk på att dimma ner lampan om du placerar den just i ett barnrum, så att ljuset inte är för aggressivt.

Som plafond med de vackra gros glasbollarna fästa i ett tight kluster mot taket. Tack vare den lite lägre modellen kan den hängas i de allra flesta rum utan att den tar för stor plats. En lampa perfekt för det moderna hemmet!

Som bordslampa blir Gross en modern och dekorativ armatur. Bordslampan blir verkligen en häftig inredningsdetalj i ditt hem som kan placeras på en rad olika ställen och sprida ett härligt, trivsamt sken!

Mer information

Kåpan i taket är kromad, alltså silverfärgad. Grosslamporna har en del mässingsdetaljer som matchar lampan väl.

Lamporna i Gross kan med fördel dimmas, framförallt om man använder starka lampor - vi testade med halogenlampor som hade 28 W per lampa, och kände då att de definitivt behövde dimmas ned lite. Det går att använda 9G LED om man vill spara energi, men många föredrar ljuset från halogenlamporna.

En glaslampa behöver rengöras och denna kan enkelt diskas. Inte allt för ofta, men räkna med att rengöra lampan ordentligt minst 1 gång om året. Det smidiga med Grosslamporna är att varje enskild ballong kan tas ned och diskas på egen hand.

Så monterar du en Gross lampa

Var försiktig när du får hem lampan

Glasballongerna är mycket sköra och även om de flesta lampbutiker förpackar försändelser med omtanke, så kan ballongerna gå sönder i frakten. Ta bilder på vad som har hänt om något är sönder och kontakta återförsäljaren med bilderna.

Gross lampor på REA

Det händer att man kan hitta Groslampor på REA hos utvalda leverantörer. Vi har sett REA ända ner till 40% rabatt hos till exempel Ellos.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
311

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg