This post is popular. 6 044 Views

Bäst massageapparater för hemmabruk

Massage – ge dig själv en present och välj ut en massageprodukt för hemmet. Idag är det enkelt, det finns massor av häftiga massageprylar i svenska nätbutiker som inte kostar skjortan, och några som gör. Tillverkare av massageprodukter såsom Beurer har lyft nivån av kvalitet för pris på massage i hemmet. Oavsett vilken prisklass du väljer så vet du att dina fötter och din rygg förtjänar en avslappnande stund efter en lång dag.

Om du lätt får spänd rygg och nackmuskler kan det vara en bra idé att titta på en hel massagestol eller en massagedyna. Men det är inte säkert att du vill lägga så mycket pengar på din hemmamassage, och då finns det som tur är härliga billigare alternativ som ofta är lite mindre och kanske fokuserar endast på en viss del av kroppen. I slutändan är alla typer av maskiner, dynor, fåtöljer och andra massageprylar alla helautomatiska, så välj din favorit, tryck på knappen och njut av en stunds skön massage.

Bäst massageprodukter

I vår bäst-i-test lista nedan hittar du de bästa massageprodukterna på marknaden just nu. Vi har tittat på massagestolar, nackkuddar, massagedynor, fotmassage, fotvärmare och mer, och valt ut de allra bästa, de där du får mest ”bang for your buck”.

Massageapparater hjälper helt enkelt dina muskler att slappna av hemma. Med elektrisk stimulering, fysisk stimulering och värme masserar de din rygg, fötter och ibland även andra delar av kroppen. Det finns både mindre, handhållna massageapparater, större dynor som placeras i en stol upp till hela fåtöljer och massagebord. Vill du bara massera fötterna så finns det mycket bra dedikerade massageapparater för endast fotmassage.

Den ultimata lyxmassagen - vårt val för hemmamassage när budgeten inte sätter gränser

Tilltagen massagefåtölj - detta är en riktig toppmodell. Perfekt att landa i efter en lång dag på jobbet, på mässa eller konferens. Låt oss vara ärliga - ingen här på redaktionen äger en Beurer MC 5000, stolen kostar över 20 000 kr och tar upp rätt mycket plats i hemmet - men jag hade turen nog att testa modellen där den stod på Berlins flygplats en söndag morgon.

Avancerade funktioner

Fåtöljen har en möjlighet att ge en massage anpassad individuellt efter din kropp och skannar automatiskt av din rygg när du sätter dig. För maximal avkoppling så kan den sättas i helt horisontellt läge och du ligger då raklång och blir masserad samtidigt - helt underbart skönt.

Beurer 5000 har 4 väl tilltagna shiatsuhuvuden som rör sig parvis upp och ner längs med hela ryggraden. Stolen har även kuddar som pressas ut med lufttryck och kan aktiveras vid behov för fötter, vader, lår och den bästa punkten - rumpan. Aldrig har jag fått en så skön rumpmassage!

3 program

Det finns tre individuellt valbara program - Therapy, Relax och min personliga favorit, Refresh. Tillsammans med programmen så kan du justera intensitet och läge hos varje massagehuvud, så att de träffar den perfekta punkten på din rygg.

Den rullande massagen, Therapy rullar skönt längs efter hela ryggraden och passar perfekt för ömma och stela muskler, till exempel vid träningsvärk.

Massage i mörker

Med massagestolen följer en riktigt bra handkontroll som även har en stor belyst display, så att du kan massera i mörkret om du så vill utan att famla efter knapparna.

Den bästa massagedynan under 4 000 kr

MG 295 är den absolut bästa massagedynan under 4 000 kr just nu. Detta är en rejäl och komplett dyna med shiatsumassage. Dynan placeras bäst på en hård stol eller i en fast fåtölj, men ärligt talat så fungerar den riktigt bra även mjukare underlag.

Penetrerande 3D-ryggmassage

Dynan har fyra rejäla shiatsu-massagehuvuden med avancerad 3D-rockerteknik, vilket betyder att massagehuvudena rör sig i djupled också. Detta ger en djup och intensiv känsla i massagen. I dynan ingår även nackmassage med elektrisk höjdjustering för att pricka helt rätt.

Spotmassage

Dynan haren ljus och värmefunktion som styrs separat och en intensiv spotmassage för de där knutarna som behöver extra uppmärksamhet.

Kan användas på alla säten med tillräckligt sittdjup och ryggstöd. Dynan har en fast och solid baksida, så det går alltså även bra att använda den på något mindre sittdjup och mjukare stöd.

Den bästa massagekudden för nacken

Med Beurers massagekudde MG 145 så kan du njuta av avslappnande shiatsumassage för ryggen hemma. Kudden både värmer och masserar och placeras bäst bakom ryggen mellan dig och den stolen eller soffan du sitter på. MG 145 är både liten och smidig att är därför enkel att använda hemma och på jobbet.

MG145 har fyra roterande kulor som ger en mycket behaglig och avslappnande upplevelse. Kudden kan egentligen användas på många olika områden: ben, nacke, armar, osv - men fungerar alltså bäst på ryggen.

Värmefunktionen styrs helt separat och kudden har ett mjukt och tvättbart överdrag.

Den bästa fotmassagen - period

Intensiv shiatsu fotmassage för extra stressade fötter. Häftig zonmassage som träffar helt rätt punkter på våra fotvalv tack vare maskinens 18 massagehuvuden.

Bäst fotmassage

Vår bäst-i-test fotmassage denna omgång. Fotmassagen har det där lilla extra, till exempel en behaglig yta av ventilerand nätväv som känns robust och lite lyxig samtidigt. Den har 2 massagehastigheter och en justerbar lutningsvinkel gör detta till lite mer än en vanlig fotmassage och testvinnare för denna gång.

Extra funktioner

Beurer FM 60 har även några extra bonusar, såsom en praktisk kabelförvaring inbyggd i enheten som kommer väl till pass när man vill stoppa undan den för kvällen. Den har även inbyggd IR värme upp till 50W som också går att stänga av helt om man vill. Funktionsdisplay med färgad lysdiod och rejäl on/off-knapp.

Den bästa fotvärmaren - med inbyggd fotmassage

Detta är en hybrid av en fotvärmare och fotmassage. Det häftiga med denna modell är att den omger dina fötter och samtidigt masserar dem. Massagen känns därför varm och mycket skön.

Efter en lång arbetsdag kan man behöva en avkopplande massage, men det är få människor som har en privat massör hemma eller som vill lägga tjugotusen kronor på en avancerad massagestol som den ovan. Det är i det billigare segmentet mellan 500 och 1000 kronor där FWM 45 från Beurer kommer till sin rätta.

Inställbar temperatur & massage

Fotvärmaren har endast 2 inställningar i temperaturnivå och fotmassagen 2 för massagens intensitet. Värme och massage kan dock användas helt separat eller samtidigt - det är upp till dig vad du känner för. Du anpassar massagen efter dina önskningar på totalt 4 olika sätt.

06
av 13

Andersson Fotmassage MLM 2.0

Det billigare alternativet för bra fotmassage

Inte riktigt lika bra som Beurers FM 60, men ett bra alternativ. MLM 2.0 är en fotmassage som har en snygg och annan design än FM 60 som kanske tilltalar dig mer. Designen är mer modern och massagen nästan lika bra.

MLM 2.0 ger dig en välgörande fotmassage som ger en skön punktmassage och ger ökad cirkulation. Den främjar rörlighet och cirkulation, samt motverkar ömma och trötta fötter. Det är en shiatsumassage som använder sig av massagerullar och aktiverar cirkulationen i fötterna samtidigt som infravärmen värmen behagligt.

Den bästa infraröda handhållna massagen

MG100 är en handhållen infraröd massage för under 1500 kr! Med denna eldrivna apparat för infraröd massage kan du effektivt och utan hjälp ge dig själv eller andra en välgörande massage.

MG100 är en massageapparat som ger djupverkande och avslappnande känsla. Massagen inkluderar infraröd värme, vilket ger snabb och effektiv lindring för ömma muskler och trötta ryggar. Massagen är även lätt bankande, vilket i vår upplevelse var mycket trevligt - likt en riktig ryggmassage.

Du kan använda den handhållna enheten på egen hand då den är stor nog för att bekvämt nå alla områden på ryggen. Du kan även med fördel slappna av medan någon annan får sköta spakarna.

Den extremt fluffiga fotmassagen - och värmaren

Ett bra och lite billigare alternativ till fotmassagen från Beurer ovan. Hur många gånger har du kommit hem och velat ta av dig strumporna för en fotmassage? Med fluffy massager från InnovaGoods så kan du räkna med det, varje dag. Med Fluffy Massager fotmassageraren behöver du bara sitta i soffan och låta massageapparaten göra resten.

Denna fotvärmare har ett extra mjukt material, mjukare än Beurer. Man får även en trevlig värmande känsla när man använder den. Det är som om det var två tofflor hemma som konstant låg och värmde framför brasan. Värmaren och massagen drivs av två ensamma AA batterier, vilket också gör att den inte har lika kraftig värme och intensitet.

Superfluffig massage

Dock är själva massagen mycket bekväm och ganska effektiv för att få mig att njuta och slappna av. Dess fluffiga och flätade yta ger en omfamnande varm känsla av välbefinnande. Utöver fluffigheten så är funktionaliteten ganska begränsad: på/av-knapp, halkfri botten och levereras i en fin plyschväska.

Ytterligare en handhållen enhet med infraröd massage. Enheten är lite billigare än Beurers toppmodell MG 100, men också lite sämre. Det är dock fortfarande en riktigt bra massageapparat.

Enheten ger en ganska genuin massageupplevelse. 6081 har 2 valbara massagetyper: massage och massage med infraröd värme. Gummerat handtag för bra grepp. Inställbar styrka i 5 olika lägen.

Den annorlunda fotmassagen: lufttryck & värmegel

HoMedics säljs inte i Sverige. Det är en annorlunda fotmassage mot allt annat som finns på den svenska marknaden idag.

Fotmassage med tryckluft

HoMedics använder sig av varm tryckluft för att trycka ihop foten, pulsera och aktivera blodcirkulationen i fötterna. Fotmassagen har även värmegel som rör sig med hjälp av valsar. På ytan är den fluffig och inbjudande för fötterna.

Köp internationellt på Amazon

Produkten kan ju inte köpas i en Svensk nätbutik, men det funkar ganska bra att beställa på både Amazon.uk här eller på Amazon.de här. Förbered dig dock på 4-6 dagars leveranstid (lite snabbare från den tyska amazon butiken) och ung. 100-140kr fraktkostnad.

Den djupt värmande massagekudden

Miniwell Twist är en massagekudde som har integrerad djupvärme. Djupvärmen gör massagen ännu mer intensiv. Den tränger in i området som masseras och värmen blir snabbt märkbar och intensiv.

Maskinen använder en uppvärmingsperiod innan djupvärmen är redo. Under uppvärmningsperioden arbetar maskinens huvudrörelser för att få dina muskler att slappna av. Tack vare sin ergonomiska form kan Miniwell Twist ge en effektiv massage till nästan alla kroppsdelar - vare sig det är nacke, axel, rygg, ben, fötter eller mage.

Optimal placering av massagehuvuden

Tack vare den optimala placeringen av de fyra massagehuvudena med sin avslappnande cirkelrörelse garanteras en lugnande, tröstande massage varje gång.

Aktiva band

Miniwlel Twist har ytterligare externa band som kan användas vid massagen . De aktiva banden garanterar inte bara den optimala placeringen av Miniwell Twist utan ger också ytterligare fördelar. Du tillåter exakt reglering för det drabbade området efter eget behov.

12
av 13

Andersson Ögonmassage ELM 2.0

Den överraskande ögonmassagen

Andersson ELM 2.0 är en ögonmassage som stimulerar akupunkter runt ögon, panna, ögonbryn och tinningen. Superskön och annorlunda - hur ofta får man en intensiv massage av tinningarna och området kring ögonen?

Ögonmassagen avger en trevlig värme och vibrerar svagt när den arbetar - något vi finner avslappnande och skönt. Du kan styra apparaten med den inbyggda fjärrkontrollen med stor och tydlig display. Den ger även intensiv akupressur med hjälp av lufttryck, vars intensitet kan styras i 8 lägen.

ELM 2.0 har även en inbyggd mp3-spelare på 1 GB (är vi tillbaka i tidigt 2000 tal nu?) och inbyggda hörlurar, överflödigt och utdaterat tycker vi. Timerfunktionen är dock välkommen så att man sätter tydlig gräns för massagen i förväg - det är lätt att tappa tidsuppfattningen inne i dessa glasögon.

Den med penetrerande 3D massage för nacken

Ytterligare en 3D massage från Beurer. Denna i en smal nackkudde som ger dig en riktigt effektiv behandling. du kan använda kudden på axlar, nacke, rygg eller ben. Enheten ett brett utbud av användningsområden, men passar i vår erfarenhet absolut bäst för nacken..

Penetrerande 3D massage

Djup massage med penetrerande 3D-massagehuvuden ger en ganska genuin massageupplevelse. Har både ljus och värmefunktion. 8 roterande Shiatsu massagehuvuden som går både medsols och motsols. Skönt att kunna variera!

3 intensitetsnivåer och en vacker läderfinish ger produkten ett ganska polerat och exklusivt intryck. Praktiska handtag för manuell och exakt kontroll av intensitet.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
81

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg