This post is popular. 7 336 Views

Omron HeartGuide: Smartklocka som mäter blodtryck

Omrons senaste enhet, Omron HeartGuide, ser ut som en smartklocka med sin runda skärm och tjocka band, men det här är faktiskt en blodtrycksmätare som mäter ditt blodtryck över hela dagen.

Nya HeartGuide från Omron är en smartklocka som kan mäta ditt blodtryck.

Klockan visades upp på CES 2018 och kan spåra steg, kalorier och avstånd – ganska standard för en smart klocka eller stegräknare dessa dagar. Den använder sig dock alltså även av en blodtrycksläsare för att mäta blodtryck passivt under dagen. Precis som hos sjuksköterskan så stramar klockan åt runt din arm när det mäter ditt blodtryck i detta fall alltså runt din handled, eftersom det är ja, en klocka.

HeartGuide mäter också ditt blodtryck medan du sover, medan du går, medan du sitter, helt enkelt hela tiden. Detta har möjligheten att ge en komplett och unik helhetsbild över hur ditt blodtryck varierar över tid. Omron menar att klockan ger dig en mer komplett uppsättning data än ett läkarbesök.

Omron har än så länge bara annonserat ut enheten och väntar på FDA-godkännande. Priser och tillgänglighetsinformation är ännu inte tillgängliga, och om den kommer till Sverige vet vi inte heller än. Håll utkik här på denna sida, vi meddelar så fort vi vet mer.

Bilder från Omron på CES 2018

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
6

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg