This post is popular. 1 045 Views

Tile Sport, Style & Mate: En riktigt bra bluetooth tracker

Är detta världens bästa bluetooth tracker?

Tile har konsekvent levererat marknadens bästa bluetooth trackers (även kallad spårare), och den senaste Tile Pro-serien, med Tile Pro Sport och Tile Pro Style är inget undantag. Tile Pro serien har förbättrad räckvidd och en bättre, högre larmsignal mot sin föregångare Tile Mate. Du sparar upp till 100 kr genom att välja den billigare varianten Tile Mate, men hårdvaruförbättringarna till både Tile Sport och Tile Style gör dem till de bästa alternativen för att hålla reda på dina nycklar.

… hårdvaruförbättringarna till både Tile Sport och Tile Style gör dem till de bästa alternativen för att hålla reda på dina nycklar.

Välj Tile Sport eller Tile Style om du vill ha en vattentålig bluetooth tracker med ett högt ljudande larm och bra räckvidd. Välj istället den enklare Tile Mate om du vill ha ett billigare alternativ.

Sedan denna artikel först publicerades så har nu Tile släppt ytterligare en version. Denna gång är det en uppdaterad version av Tile Mate som får utbytbart batteri.

Kan vi vänta oss att även Tile Pro Sport och Tile Pro Style släpps med utbytbara batteri framöver? Vi tror det. Men vi tror också att det kan dröja ett par månader.

Tile Trackers Batteri

Liksom Tile Mate så går inte batterierna i Sport och Style att byta ut. För många användare är detta ohållbart, och det är lätt att förstå varför. Möjligheten att byta ut ett batteri på egen hand är mycket bekvämare och det garanterar en lång livslängd för din tracker. I motsats så förvandlas iställer Tile till skräp för återvinningsstationen efter ett års användarvänlighet.

Tile har åtminstone ett bra batteriutbytesprogram. Under företagets reTile-program kan du köpa en ny ersättnings-Tile till en reducerad kostnad (150 kr för Tile Mate, och 250 kr för Tile Sport/Style). Det här låter dig dra nytta av nya uppdaterade funktioner, och Tile skickar då din gamla enhet in till återvinning. Efter att ha testat Tile trackers i två år har jag funnit att de generellt ger ungefär 1 års batterilivslängd. Det trevliga är att Tile appen varnar dig när det är dags att byta ut enheten.

Volym

Ju längre du kommer från dina nycklar och ju svagare som larmet låter desto svårare blir det att spåra dina föremål.

... både en förbättrad räckvidd och en högre volym.

Jag noterar både en förbättrad räckvidd och en högre volym när jag testar Tile Sport och Tile Style. Den högre volymen är särskilt uppskattad när man letar efter förlorade föremål. Tile Sport är dessutom 100% vattentät - jättebra! I jämförelse så skapar den konkurrerande trackern Chipolo Plus ett mer detekterbart och lite högre ljud, men Sport och Style är definitivt mer hörbara än Mate.

Jag uppskattade den högre volymen hos Sport och Style ännu mer när jag testade trackerserna utomhus. Någonstans mellan 25-30 meter så kunde jag höra dem ljuda sitt alarm, trots vind och människor runtomkring. Vid samma avstånd kunde jagh inte hör Tile Mate, som först gjorde sig hör runt 15 meter.

Uppkoppling

Tile Sport och Style är båda bra på att återansluta med din telefon när du varit för långt borta och kommer tillbaka inom räckvidd. Normalt återkopplar trackern och min telefon inom en gräns på 20-30 meter. Tile Pro Series behåller den tvåvägs sökfunktion som Tile uppdaterade alla sina trackers med för några år sedan. Om du trycker på Tile-logotypen i mitten av trackern så ringer det alltså på telefonen, vilket hjälper dig att att hitta din telefon, om det nu är den som är borta.

Tile Sport och Style är bra på att återansluta med din telefon när du varit för långt borta ...

Alla Tiles trackers (Mate, Sport och Style inkluderade) saknar tyvärr en geofencing funktion som skickar meddelanden till din telefon om du och dina nycklar separeras - en funktion som finns hos en del konkurrerande trackers. Å ena sidan så kan dessa varningar i många fall vara störande, då man gärna lämnar nycklarna hemma i vissa fall. Å andra sidan så vore det trevligt att kunna välja att sätta på och stänga av denna funktion vid behov.

Slutsats

I slutändan är Tile serien av trackers en otroligt smidig och bra lösning för att spåra dina värdesaker. Den är liten, vacker och kraftig. Oavsett vilken modell du väljer så får du hem teknologi i världsklass som kan hjälpa dig i din vardag. Toppbetyg!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg